Golv av bambu är något ganska nytt inom svensk heminredning. Många har insett fördelarna med detta vackra golv och lagt det i sina hem. När du inte vill eller kan lägga golvet själv så kan du alltid få hjälp med att lägga bambugolv i Stockholm. Fördelarna med att anlita professionella hantverkare istället för att göra arbetet själv är många, bland annat:

  • Kan överlåta planeringen till professionella hantverkare
  • Resultatet blir alltid som förväntat
  • Hantverkarna är kunniga om materialet
  • Ansvarsförsäkring finns och två års garanti lämnas på utfört arbete

Hjälp med att slipa bambugolv i Stockholm

Även om bambu är ett hårt och tåligt träslag kan du behöva slipa det efter en tid. Vi har konkurrenskraftiga priser och stor erfarenhet av alla golvmaterial. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor om exempelvis ytbehandling av bambugolv eller vad det kostar att lägga bambugolv. Våra kunniga hantverkare kan ge dig svar på de frågor du har.

Slipning av trägolv tar bort märken och skavanker. Dessutom får golvet, och hela rummet, ett ordentligt lyft utseendemässigt. De flesta trägolv tål att du slipar om det flera gånger och därmed förlänger livslängden på golvet. Efter slipning behöver golvet efterbehandlas, till exempel lackas eller oljas in. Vi erbjuder alltid konsultation och offerter med förmånliga priser. Våra priser för golvläggning & golvslipning finns här.

Bambugolv

Fördelar med att lägga bambugolv

Bambugolv är, som redan nämnts, tåliga och slitstarka golv. Dess goda egenskaper gör att de är lämpliga att lägga i de flesta rum, till exempel sovrum, hall och vardagsrum. När du lägger ett golv av bambu är det viktigt att du lämnar utrymme för plankorna att expandera. Det beror på att träet i golvet kommer att krympa eller expandera med temperaturväxlingar i bostaden.

Finns det några nackdelar med bambugolv? Bambugolv är känsligt för fuktsvängningar vilket kan orsaka sprickor i golvet. Det finns även en risk att du tycker att det är ett dyrt alternativ. Det du behöver ta i beaktande är att det är ett högkvalitativt golv som dessutom har bra värmeledningsförmåga och är därför ett bra alternativ om du vill ha golvvärme.

Så sköter du bambugolvet

Ett bambugolv är lätt att hålla rent men behöver förstås ändå tas hand om. För att ta hand om ditt bambugolv på bästa sätt behöver du tänka på vilken ytbehandling golvet har. De flesta bambugolv är lackade och lackade golv tål en del väta och kan våttorkas. Bambugolv som är obehandlat eller oljat behöver du vara lite mer försiktig med.

Miljövänligt val

Vilka fördelar har bambugolv? En av de största fördelarna med bambu är att det är ett miljövänligt material att använda till golvmaterial. Faktum är att det egentligen inte ens är ett träslag utan ett gräs. Det innebär att det växer mycket snabbt. Bambun behöver inte nyplanteras utan återkommer på samma planta efter skörd och kan skördas igen efter bara fem år.