Golvläggning Stockholm

Vi hjälper dig med alla typer av jobb inom golvläggning i Stockholm. Oavsett om du vill ha ett klassiskt parkettgolv eller ett golv av massiva plankor som kommer att hålla i 100 år kan vi stå till tjänst. Även du som har ett specialgolv i åtanke är välkommen att höra av dig för en offert.

 

Vi har sett det mesta inom golvläggning och arbetar med många olika tekniker och material. Oavsett du om du vill lägga ett massivt trägolv som kan hålla i generationer eller en enklare linoleummatta erbjuder vi konkurrenskraftiga priser för golvläggning i Stockholm. Våra golvläggare är tekniskt skickliga och har stor erfarenhet av att lägga till exempel massiva trägolv i mönster som inte är helt vanliga.

 

Anlita en bra golvläggare i Stockholm när pris och kvalitet är lika viktigt

Vi kan erbjuda ett bra pris per kvadratmeter när det gäller golvläggning i Stockholm. Om du är lika noga med slutresultatet som att få ett lågt pris kommer vi verkligen till vår rätt. Då är vi det bästa valet när det gäller golvläggning i Stockholm. En tydlig överenskommelse ligger alltid till grund för vårt arbete. Det pris du ser på offerten är det pris du kommer att få betala. Har du rätt till ROT-avdrag så drar vi av det på fakturan. Vi arbetar givetvis med ansvarsförsäkring och vi är noga med att följa alla branschregler till punkt och pricka. Att du som kund ska kunna känna dig trygg och veta vad vårt arbete kommer att kosta är viktigt för oss.

 

Golvläggning som förändrar dina rum

Ett bra golv ska vara hållbart, lättskött och behagligt att gå på. Golvet är dessutom otroligt viktigt för hur ett rum uppfattas, rent estetiskt. Att byta ut ett tråkigt och slitet golv mot ett som passar din smak perfekt är en stor och positiv förändring. Det handlar inte bara om vad du ser utan ett nytt golv kan också kännas behagligare mot fötterna och vara lättare att städa. Om du anlitar oss för golvläggning i Stockholm kan du välja mellan ett mycket stort antal mönster, färger och material.

Lägga massiva trägolv i Stockholm

Ett massivt trägolv känns väldigt gediget under fötterna eftersom det inte består av flera skikt utan ett stycke trä rakt igenom. Det är även skönt att gå på och kan slipas om nästan hur många gånger som helst. Det är därför massiva trägolv har så lång livslängd. När det gäller golvläggning i form av massiva trägolv har du många olika träslag att välja mellan. Alla har sin unika charm och du har alla möjligheter att göra ett val som speglar din smak och inredningsstil. Att låta lägga massivt furugolv är ett klassiskt val då det i Sverige är bra pris på denna utmärkta råvara. Andra alternativ är ekstavar, ask, gran och körsbär som alla fungerar utmärkt till golvläggning.

 

Utseendet på ett massivt trägolv kan också varieras genom att välja längd och bredd på plankorna eller genom att lägga massiva trägolv i olika mönster. Om du inte redan har en tydlig idé om vad du vill göra kommer vi gärna med tips utifrån vår långa erfarenhet av golvläggning av massiva trägolv.

 

Så lägger vi massiva trägolv

Att lägga massiva trägolv innebär att golvet görs fast i underlaget med lim eller skruvar. Underlaget utgörs vanligtvis av reglar men golvläggning kan också innebära att ett nytt golv skruvas fast direkt på ett äldre trägolv. Ett massivt trägolv är mycket vackert men kan vara svårare att kombinera med golvvärme än andra typer av golv.

Lägga parkettgolv i Stockholm

 

Att lägga parkettgolv är en typ av golvläggning som blev mycket vanlig i slutet av 1800-talet. Med parkettgolv menas vanligtvis golv av massiva trästavar som läggs i olika mönster. Vi arbetar fortfarande med golvläggning i form av massiva parkettstavar men att lägga parkettgolv kan även betyda andra saker idag. 

 

Lamellparkett är en särskild typ av parkettgolv där de olika delarna består av flera lager av trä som limmats med fibrerna mot varandra. På så sätt blir de mycket stabila. Lamellerna är stavformade och limmas ihop i färdiga bitar vilket innebär snabbare golvläggning. Det översta lagret kan bestå av ett stort antal träslag och vara tillräckligt tjockt för att det ska kunna slipas flera gånger. Priset blir dessutom lägre än vid golvläggning med parkettstavar i massivt trä. Lamellparkett är ett mycket slitstarkt golv som inte är så känsligt för fuktrörelser eller värme.

 

Speciella golv för speciella rum

Att lägga fiskbensparkett är mycket vanligt i Sverige och innebär att stavarna läggs i ett elegant mönster. Det finns många andra parkettmönster och våra erfarna golvläggare kan tipsa om vad som kan passa hemma hos dig, om du inte har bestämt dig. Skeppsgolv är en annan typ av trägolv som ger en marinkänsla med smala plankor med en nedfräst gummilist. Det är ett vackert och tåligt trägolv.

 

Vi arbetar med golvläggning i många fler material än trä. Olika material passar ofta olika bra beroende på i vilket rum de ska användas. I hallen vill många ha ett hårt och reptåligt golv, i våtutrymmen behövs golv som fungerar som fuktspärr. Betonggolv, linoleummattor och klinkers är några exempel på golv vi kan lägga. De har sin givna plats i många svenska hem, även om det är något speciellt med trägolv.

Kontakta oss så bokar vi in ett möte

Om du är intresserad av golvläggning ska du ta kontakt med oss. Vi gör ett hembesök under vilket vi lyssnar på dina idéer om golvläggning och tittar på rum där du vill ha nya golv. Med mötet som underlag tar vi sedan fram en offert. Vi arbetar med fast pris inklusive moms för att det ska bli tydligt för dig hur mycket en golvläggning kostar. Det tycker vi ärligast. Om du sedan bestämmer dig för att anlita oss utför vi arbetet på ett sätt som framgår av offerten. Vi är måna om att göra uppföljningar för att försäkra oss om att du är helt nöjd med vårt arbete. Vi är ansvarsförsäkrade och lämnar två års garanti på allt utfört arbete. Har du rätt till ROT-avdrag så drar vi av det direkt på fakturan, vilket innebär en stor besparing för dig