Att välja golv till ett eller flera rum innebär en rad olika valmöjligheter. De flesta gånger kan du välja mellan flera golvtyper, medan du andra gånger måste tänka på vilka egenskaper golvet måste ha. På så sätt kan det vara svårt att välja bästa alternativet för golv.

För att få bästa resultat vid allt från valet av golv till golvläggning bör du anlita en erfaren hantverkare. Vi på K3 Golv har bred erfarenhet av alla olika golv och rum. Här står vi gärna till tjänst i allt från att välja golv till vardagsrum till att välja golv i kök.

När du anlitar oss för golvläggning erbjuder vi ett sortiment med rekommenderade golv av hög kvalitet. Som golvläggare gör vi ett besök på plats och lämnar alltid ett fast pris på läggningen av ditt nya golv. Våra priser för golvbehandlingar finns här.

Vanliga frågor om golvtyper och golvläggning

Här får du svaren på de vanligaste frågorna kring golvtyper och golvläggning från våra tidigare kunder.

Vilket golv ska man välja?

Ditt val av golvtyp beror helt och håller på vilket rum det handlar om. Om det hanteras mycket vatten ska du se till den aspekten. En annan aspekt som påverkar valet av golvtyper är hur hårt slitage golvet får utstå.

Vi kan alltid ge goda råd när du ska välja golv till sovrum respektive välja golv till uterum samt alla andra golvytor i ditt hem.

Vilket golv ska jag välja till köket?

Det golv du väljer till köket måste kunna klara hårt slitage i samband med hög motståndskraft gällande fukt och vätskor. Både laminatgolv och vinylgolv är lämpliga golv för kök. Som alternativ finns också möjligheter att välja klinkergolv.

Är det enkelt att slipa golv själv?

Att enbart slipa ett golv på egen hand är relativt enkelt om du har de rätta verktygen. Dock brukar skillnaden när en erfaren hantverkare utfört arbete vara förbluffande. Hos oss finns verktygen och erfarenheten du behöver och lämnar alltid ett fast pris på våra arbeten.

Får jag lägga golv själv?

Ja, du får lägga golv själv. Dock ska du fråga om du har den tid och den kunskap det kräver för att lägga ett perfekt golv med lång hållbarhet. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar oss för en offert innan du lägger ditt eget golv.

Hur lång tid tar det att lägga golv?

Den tid det tar att lägga golv beror på hur mycket förarbete som finns, antalet kvadratmeter och vilka golvtyper vi ska lägga.

Vilka verktyg behöver jag?

För det första behöver du mätband, snörslå och penna. För det andra behöver du ett vattenpass och en såg. Det är det minsta du behöver för att lägga det enklaste golvet.

Att slipa golv kräver oftast större specialutrustning i form av golvslip och poleringsmaskin. Hos oss finns alla verktyg du behöver för ett perfekt resultat.

Hur gör jag för att lägga golv rätt riktning?

Du lägger alltid golvet i riktning med ett rums huvudsakliga ljuskälla.