Golvbehandlingar

När det är dags att behandla golv behöver du en hantverkare med lång och bred erfarenhet. Behandling av golv kräver stor kunskap, då det inte får gå fel. Vid grova fel kan resultatet bli att hela golvet istället måste bytas ut.

Vi på K3 Golv är experter på golvbehandlingar för ljust eller mörkt golv. Vi har också den kunskap som behövs för att åta oss att behandla golv av alla typer. Givetvis står vi också alltid redo att byta ut och lägga in ett nytt golv om så önskas.

Vilka olika golvbehandlingar finns det?

Beroende på vilken sorts golv det gäller finns en rad olika typer av golvbehandlingar. Som ett exempel finns granitgolv som poleras med speciell utrustning. Det för att i sista steget belägga golvet med en slitstark finish.

Det finns även slitstarka golvbehandlingar som används på parkettgolv eller ett butiksgolv. Här bearbetar och förbereder vi båda golven för att i sista skedet belägga dem med en lack bestående av harts och härdare.

Utöver det finns massor med olika golvbehandlingar för enklare golv där det bara görs en beläggning av vanlig lack som finish. Något du kan vara helt säker på är att vi på K3 Golv, har full kontroll över alla typer av golv och vilka golvbehandlingar som passar vad.

Vad ska man tänka på innan man väljer en golvbehandling?

För det första ska du alltid anlita en hantverkare som har de olika maskinerna och den specialutrustning arbetet kräver. Att välja färg på golv är något alla kan göra, med när det kommer till valet av golvbehandling kräver det kunskapen och erfarenheten av en golvläggare.

Det du bör ha i åtanke är vilka rum som behöver golvbehandling. I exempelvis kök, matrum och hall krävs en hårdare finish eftersom dessa golv slits mer. Sovrum, vardagsrum och andra ytor kan klara sig undan med en enklare golvbehandling.