Lägga laminatgolv

Laminatgolv är populära, de håller en hög kvalitet och är enkla att lägga eftersom de kan läggas direkt på existerande trä- eller plastgolv. Men faktorer såsom en ojämn golvyta, ljusets riktning i rummet eller vilken typ av laminatgolv som passar för just ditt hem har en avsevärd inverkan på slutresultatet. Utöver det finns en uppsjö utav olika laminatgolv i både olika nyanser och flera imitationer av träslag såväl som prisnivåer. Vi på K3 Golv har en gedigen erfarenhet av att lägga laminat golv i Stockholm. Oavsett om du bor i en nybyggd bostad, äldre lägenhet eller kulturmärkta fastigheter och behöver hjälp med att lägga laminatgolv i Stockholm – vi är redo att hjälpa dig med ditt projekt!

Vad är det för fördelar med laminatgolv?

De främsta fördelarna med laminatgolv är att de är billigare och kräver mindre underhåll och skötsel. Ett laminatgolv är både ett ekonomiskt gynnsamt och vackert golvmaterial eftersom de är tillverkade utav olika material och lager. Normalt sett består de av en kärna av pressat träbaserat material, ett bottenskikt och ett dekorark i plast som är tryckt är själva ytskiktet. Det bidrar till att golvmaterialet har en hög densitet och är stryktåligt mot fläckar och repor. Det innebär att laminatgolv är mycket hållbart. Således är de lämpliga till ytor där golvmaterialet behöver vara slitstarkt, såsom i köket och hall, eller om du har husdjur eller barn som sliter på golvet.

Vad är det för nackdelar med laminatgolv?

För det första upplever många personer golvet som hårt och högljutt. Det finns olika knep att minska ljudet, såsom att lägga en isolering för stegljud under golvet. För det andra krymper och sväller laminatgolv beroende på luftfuktigheten i rummet. Sist men inte minst går det inte att slipa laminatgolv, vilket innebär att du kan behöva byta ut hela golvet när det har blivit slitet.

Så här kan du behandla laminatgolv

Visserligen består laminatgolv av en kärna av trä, men det finns skillnader med ytbehandling av laminatgolv jämfört med vanliga trägolv. Framförallt består ytskiktet av tryckt dekorplast, vilket betyder att det går inte att slipa laminatgolv såsom ett massivt golv eller parkettgolv. Dessutom kan du inte använda olja eller lacka om den. Men oroa dig inte, vid installationer ger vi alltid våra kunder skötselråd och viktiga tips!

Hur lång tid tar det att lägga laminatgolv?

Det är enkelt att lägga laminatgolv i Stockholm. Trots det är det svårt att ge en generell tidsuppfattning eftersom varje projekt är unikt och har olika förutsättningar. Faktorer såsom hur plant ditt golv är, risk för fukt i undergolvet och hur ytorna i din bostad ser ut samt hur stora ytorna är kan påverka hur lång tid ditt golvläggningsprojekt tar. Därför är det bäst att kontakta oss så att vi kan boka in ett hembesök och bedöma hur lång tid som behövs för just ditt projekt.

Vad kostar det att lägga laminatgolv?

Så vad kostar laminatgolv? Kostnaden för att få hjälp med att lägga laminatgolv i Stockholm kan variera stort beroende på hur stort projektet är. Vi erbjuder konkurrenskraftiga fasta priser per projekt och inte timpris.