Lägga & slipa parkettgolv

Vare sig det finns ett behov av att lägga eller slipa parkettgolv är det alltid bäst att anlita hjälp för att lägga parkettgolv i Stockholm. På K3 Golv har vi lång och bred erfarenhet av att både slipa och lägga parkettgolv.

Om du behöver hjälp med att lägga parkettgolv i Stockholm eller hjälp med att slipa parkettgolv i Stockholm så hör av dig till oss. Vi bestämmer då en dag som passar för en inspektion av projektet.

När vi kommer på hembesök kan vi bedöma hur stort jobbet är, vad kostnaden blir och hur lång tid det kommer att ta att lägga eller slipa ditt golv. Vi tar aldrig betalt per timma, utan lämnar alltid ett fast pris på varje projekt, vilket innebär att det aldrig dyker upp några dolda avgifter.

Laga och slipa parkettgolv

Om du har ett parkettgolv som är i dåligt skick, skadat eller mycket slitet kan det slipas och få ny ytbehandling. Det innebär att du inte behöver byta ett repigt parkettgolv om du inte har bestämt dig för att du vill ha ett annat sorts golv. Vi är experter på golv och vi kan laga parkettgolv så att det blir som nytt igen. Det är en av fördelarna med parkettgolv, att det går att slipa, fräsch till och ge ny ytbehandling.

Så går det till att slipa parkettgolv

Slipning sker vanligtvis med en lite större golvslip. Oftast behöver slipning ske i etapper, då det är viktigt att inte slipa bot mer än nödvändigt för att kunna få en fin finish.

När slipning är klar måste golvet beläggas med ny lack av två olika anledningar. För det första vill du ha ett tåligt golv som håller i många år. För det andra vill du ha en skinande lyster, som du kan få tillbaka varje gång du städar.

Behandla parkettgolv – Olika metoder

Det finns två vanliga metoder när det gäller ytbehandling av parkettgolv. Som ett exempel kan du välja att behandla fiskbensparkett med 2-komponentslack för att få en långvarig hållbarhet. Andra gånger när vi ska behandla en ekparkett kan vi lägga på olja om kunden vill ha en sidenmatt yta.

Om golvet fortfarande är i perfekt skick och du bara vill polera och få upp en glänsande finish kan det räcka med att behandla parkettgolv utan att slipa. I andra fall måste vi slipa ditt parkettgolv innan vi kan lackera och polera för att få bästa resultat.

Ytbehandling för parkettgolv finns i olika varianter. Här är standardlackering det vanligaste, men vi kan även erbjuda vitlasering, pigmentering, hårdvaxolja samt 2-komponentsack. För dig som har hund inomhus rekommenderar vi 2-komponentslackering eftersom det ger en mycket slitstark yta. Något som kan behövas för att skydda golvet från att repas av hundens klor.

Kostnad för material och läggning

Vi får ofta frågor som om kostnaden för både parketten och läggningen så som:

  • Vad kostar parkettgolv?
  • Vad kostar det att slipa parkettgolv?
  • Vad kostar det att lägga parkettgolv?

Det är omöjligt att här ge ett pris eftersom så många faktorer spelar in, som val av parkett och ytan vi ska jobba med. Dessutom styr även valet av ytbehandling vad slutpriset blir. Det är därför vi gärna kommer på ett hembesök för att kunna ge dig ett pris för arbete och material.

Våra priser för golvläggning & golvslipning finns här, så du kan se vad vi tar betalt för våra tjänster.