Lägga & slipa furugolv

Gedigna furuplankor med mönster från naturen ger ditt hem en varm och ombonad känsla. Det är dessutom enkelt att sätta sin egen prägel på golvet genom att välja bland de olika behandlingar och infärgningar som finns. Idag kan du välja mellan enklare trägolv, rustika golv och furuplankgolv. Du kan själv lägga ett furugolv och även slipa ett gammalt golv. Om du inte är intresserad att själv utföra arbetet kan du anlita en erfaren hantverkare som kan ge dig råd om bästa behandling.

Furugolv

Det är trendigt och populärt med furugolv inomhus. Rustika plankgolv av furu är ett omtyckt val. Golvet ändrar med tiden karaktär och bland annat solens strålar gör att golvet med tiden mörknar. Att lägga ett trägolv är inte svårt men det är viktig att följa anvisningarna. Du skruvar eller limmar golvet på plats beroende på hur underlaget ser ut. Att anlita hjälp med att lägga furugolv i Stockholm är ett enkelt sätt att förvandla ditt hem.

Furugolv och behandling

Du kan slipa alla olika typer av trä, från trägolv och klickgolv till tiljor och lamell. Maskiner som utför jobbet kan du hyra men att ta hjälp med att slipa furugolv i Stockholm är ett smidigt sätt att vårda dina golv. Ditt golv kan vara gammalt men med slipning och vård blir det som ett nytt golv. Du kan dock inte göra vissa behandlingar på en del typer av golv. Vi kan inte rekommendera en behandling som golvet inte tål.

Att behandla furugolv

Det är ett tungt arbeta att slipa ett golv. Dessutom behöver du bra maskiner för att få ett bra resultat. Kontakta gärna våra erfarna golvslipare för råd om hur du på bästa sätt sköter om dina golv. Idag är hållbarhet ett viktigt ord och det går nästan alltid att slipa bort repor och märken.

Vad kostar det att lägga furugolv?

Massivt furugolv är gjort av hela träplank vilket ger ett tåligt golv. Priset för att lägga ett furugolv varierar beroende på rummets storlek, underlag och vilken typ av trä som ska läggas. Eftersom vi på K3 Golv tar projektpris istället för timpris så får du veta mer exakt om vad ditt projekt kommer att kosta när du får en offert av oss. Men om du vill titta på lite mer generella prisuppskattningar så kan du läsa om det här

Vad kostar furugolv?

När du väljer furugolv är det viktigt att tänka på att ett lågt pris kan bli ett dåligt köp om kvaliteten på träet är undermåligt. Ett knarrande golv och ytdefekter är vanliga problem. Om du köper ett golv som är tillverkat i Europa, och om det kommer från skogar som förvaltas och sköts på ett hållbart sätt, är det ofta dyrare.

Fördelar med furugolv?

Ett trägolv får ditt rum att se naturligt och välkomnande ut. Särskilt attraktivt är att de är renoveringsvänliga så det är ett utmärkt hållbart val. Ett trägolv kan slipas ned och på så sätt förnyas golvet. Det är ganska kostsamt att lägga ett nytt golv så om du har ett gammalt trägolv kan du spara pengar genom att slipa furugolvet.

Nackdelar med furugolv?

Ett nackdel med furugolv är att det är ett mjukare träslag så du behöver slipa golvet oftare. Hur många gånger ett golv kan slipas beror på hur massivt det är och om det är parkett. Du kan slipa ett trägolv lika många gånger som ett tjockare parkettgolv, cirka fyra till sex gånger. Ett furugolv kan du däremot slipa tills det inte finns något kvar.