Trapprenovering

Att stå inför en trapprenovering i Stockholm är mycket spännande. Här finns det massor av valmöjligheter och din fantasi kan få flöda fritt. Vissa gånger är det dock bättre att behålla stilen, framförallt om det gäller att renovera en gammal trappa.

Hur renoverar man en trappa?

Att säga hur det går till att renovera en trappa steg för steg är mycket svårt på grund av alla de olika sätt det finns att utföra en trapprenovering. Utöver det är arbetet alltid beroende av de förutsättningar som redan finns.

Något annat som har stor betydelse är vilket material som använts tidigare, samt vilket material som ska användas för din trapprenovering i Stockholm. Givetvis påverkas priset för att renovera en trappa inomhus dels på skicket, dels på hur många olika steg som måste utföras för ett perfekt resultat.

Nedan ser du två olika scenarion vid trapprenovering i Stockholm.

Renovera trappa med klickgolv

Ett av många alternativ vid trapprenovering är att välja klickgolv. Då slipper du mycket av det underarbete som måste utföras på de trappor där du vill behålla materialet och utseendet på trappan.

När du väljer ett klickgolv kommer du täcka hela trappan med nytt material. Har du tidigare klickgolv som har tappat sin glans bör du först riva ut det för att se till att trappan är torr och fri från mögelangrepp.

Så går det till att renovera trappa med klickgolv

  1. När trappan är torr och ren och du tagit bort eventuellt tidigare klickgolv är det dags att applicera en stegdämpning. Här kan du fritt välja mellan korkpapp eller foam.
  2. Därefter är det dags att lägga golvet, vilket sker precis som vid läggning av vanligt golv. Den enda skillnaden att det är flera små ytor och fler vinklar att hantera.
  3. När du lagt alla trappstegen med klickgolv och sågat av allt överflödigt material är det dags för kantlister. Här kan du använda kvartsstav vid trappväggen, medan du med fördel väljer metallister för främre delen av trappsteget där du placerar fötterna.

Renovera trätrappa

Att trapprenovera behöver inte betyda att du täcker över den tidigare trappan eller belägger med nytt material. Nu för tiden vill många behålla den gamla och klassiska stilen, vilket gör att det enbart handlar om att arbeta med det som finns.

Exempelvis finns det många trätrappor som är i behov av allt från reparation till slipning och ytbehandling. För ett sådant arbete har vi den erfarenhet och kunskap du behöver i kombination med alla de verktyg och maskiner jobbet kräver.

Steg för steg

  1. Det första vi ser till är skicket på den befintliga trappan. Här kontrollerar vi om det finns delar av trappan där trappsteg kräver renovering. I de fall vi finner att delar av trappan måste lagas kan vi vissa gånger spackla, medan vi andra gånger måste byta ut hela plankor.
  2. Det andra steget handlar om att eventuellt slipa bort gammal färg, eller bara slipa trätrappan ren och jämn innan lasering och lackering. För det använder vi vanligtvis målartvätt samt slipmaskiner och eventuellt en elektrisk hyvel. Önskar du extra dekor använder vi oftast en handfräs för att skapa vackra mönster.
  3. Som ett tredje steg är det dags att lasera med vald färg innan lackering eller oljning. Om du inte valt färg sker bara lackering eller oljning. I det fallet finns olika ytbehandlingar för trapprenovering.

Om du är hundägare och har din hund mycket inomhus rekommenderar vi alltid en trapprenovering där du väljer ytbehandling med 2-komponentslack.

Budget och vad kostar en trapprenovering?

Det går inte att säga ett generellt pris för en trapprenovering. Här beror det helt på vad som ska göras, hur mycket underarbete som krävs och vilken typ av renovering det är. Vid valet av exklusiva material går priset upp, medan du som väljer klickgolv kan komma billigare undan. Allt beror på din budget att renovera trappa.

Vi kan utföra trapprenovering med pris som passar din budget. Det första vi gör är ett besök för att konstatera det befintliga skicket på trappan. Vid vårt besök ger vi också goda råd och lyssnar på alla önskemål.Vi får en uppfattning om omfattningen och materialet för projektet och kan lämna en offert. Från oss på K3 Golv får du alltid en offert med fast pris, så du slipper negativa överraskningar i ett senare skede.

Våra priser för trapprenovering finns här: Det ger dig en chans att se vilken renovering du ska välja utifrån din budget. Faktum är att det går att renovera en trappa billigt och få ett bra resultat.