Lägga & slipa grangolv

Gran är historiskt sett det vanligaste träslaget i Sverige att använda som golv. Det beror delvis på att ett grangolv är lätt att hålla rent. Inget annat träslag som används till golv blir så tåligt och ljust som såpskurat grangolv. Det var först när lackade golv blev populära som golv av furu i stället började dominera. Nu sker det emellertid en renässans för grangolv. Fler och fler upptäcker fördelarna med detta vackra träslag.

Lägga grangolv

Om du funderar på att lägga nytt grangolv i Stockholm utför vi arbetet åt dig. Det är inte svårt att lägga trägolv men det krävs ett visst handlag. Då vi har erfarenhet av att lägga golv av detta träslag vet vi vad gran kräver vid golvläggning. Kontakta oss när du behöver hjälp med att lägga grangolv i Stockholm.

Slipa grangolv

Ett grangolv som inte såpskurats på många år eller som kanske har lackats kan behöva slipas. Ett slitet golv påverkar boendemiljön negativt. Eftersom massiva trägolv tål flera omslipningar är det en relativt enkel insats som ger ett väl synligt resultat. Därefter har du också möjlighet att välja en ytbehandling som är mer lämpad till ett grangolv. Om du behöver hjälp med att slipa grangolv i Stockholm är du välkommen att kontakta oss. Vi är noggranna och använder modern utrustning för att kunna garantera bästa resultat.

Ytbehandling av grangolv

Det är viktigt att behandla grangolv på rätt sätt. Eftersom grangolv blir gula av lack är det inte ett bra alternativ. Vi kommer istället ta upp två ytbehandlingsmetoder som är lämpliga för grangolv.

Såpskurat grangolv

Det bästa sättet att ytbehandla ett massivt grangolv är genom såpaskurning. Denna metod kommer ge ett slitstarkt golv som bara blir bättre med tiden. Det kräver dock att du är uthållig och såpskurar ditt golv regelbundet några gånger per år.

Behandla grangolv med hårdvaxolja

Detta är en olja som både impregnerar träet och gör det slitstarkt. Ytan blir sidenmatt och träets struktur framhävs. Då det är en blandning mellan olja och lack kan det vara ett alternativ om du vill ha ett golv som kräver mindre underhåll initialt.